بسبوسة محشية قشطة
لعيونكم يا قشطااااات
كوب دقيق سميد (سيمولينا)
ثلاثة أرباع كوب حليب بودر
نصف كوب سكر
ثلاثة أرباع كوب زيت
نصف كوب لبن حليب
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
علبة قشطة
نضع السميد فى طبق عميق
وعليه السكر والحليب البودر والبيكنج بودر
ونخلط ..
وبعدين نضع الزيت واللبن الحليب
ونخلط جيداً
لغاية ما نحصل على القوام ده
بندهن القالب بالطحينة السائلة
ونصب نصف الخليط ونفرده
وبعدين علبة القشطة ونفردها بالراحة
وبعدين نصف الخليط الثانى
ولو حسينا انه تقيل (لأننا سبناه شوية لغاية ما فردنا القشطة) بنزود شوية مية صغننين ونعجنها
لغاية ما تتغطى كلها
محمد أصر يحط بندق ويصور بنفسه
قلت له ممنوع دخول الرجال القسم
قالى ماتقوليش انى عملت حاجة
بس انا فتانة
ندخل البسبوسة الفرن ونجهز الشربات
2 كوب سكر
1 كوب ماء
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
وعلى النار لمدة عشر دقائق
وهنا خلص الشربات
انا بخلى الشربات سخن والبسبوسة سخنة
وهنا لما طلعت من الفرن
محمد اصر يخليها مدة اطول قال ايه علشان البندق يتحمص
لحد ما حمصهالى كلها
يلا بالهنا والشفا
الخميس نوفمبر 15, 2012 3:48 am من طرف كوكتيل
» جميع انواع المخللات هنا http://www.alalwani.net/vb/t557546.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 12:00 pm من طرف كوكتيل
» طريقه عمل الجريش بالصور http://www.alalwani.net/vb/t559740.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:55 am من طرف كوكتيل
» احفظي هذه الاسرار لكي تصبحي طباخة ماهرة......
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:53 am من طرف كوكتيل
» صينية بطاطس باللحمة المفرومة والخضروات ( بالصور ) http://www.alalwani.net/vb/t559902.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:51 am من طرف كوكتيل
» طريقة تحضير الخضار المشوية مع صلصة الشارمولا http://www.alalwani.net/vb/t560953.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:49 am من طرف كوكتيل
» ملــــــــــــف خـــــــــــــــــااص ل مأكولات الاطـــــــــــــــــــفال
السبت نوفمبر 03, 2012 9:14 am من طرف كوكتيل
» من أكلات عيد الأضحى المنسف الأردني
الإثنين أكتوبر 08, 2012 1:57 pm من طرف كوكتيل
» عندك ضيوف لاتقولين مايمديني اسوي معجنات..هاذي عجينتي هديه لكم بالصور ..
السبت أكتوبر 06, 2012 2:03 pm من طرف كوكتيل