مخلل العُشار اليمني
ليمون صغير
فلفل احمر ( فلفل عدني –او هندي )
يجي حار شويه وحجمه كبير.
حبه سوداء
خل
ملح
• تقطعي اليمون اربع قطع بدون فصلهم
• تحشي الليمون بالملح ( جوا الليمون )
رشي الحبة السوداء
• رتبي الليمون داخل علبه زجاج تغطي العلبه
وتتركيها في دولاب المطبخ , او مكان دافي .
• بعد اسبوع فكي العلبه , وحطي عليها الخل .
• وبعد اسبوع ثاني , اغلي الفلفل الاحمر بعد ماتصفيه بالماء , وإعصريه بالعصاره وحطيه على الليمون والخل .
كم يوم وشوفي الطعم ( احسن من الشطه )
تؤكل مع الرز - الجبنه البيضاء - البيض واي شي قدامك
وكمان اطبخي بيها زي الصلصه بين الاكل .
ليمون صغير
فلفل احمر ( فلفل عدني –او هندي )
يجي حار شويه وحجمه كبير.
حبه سوداء
خل
ملح
• تقطعي اليمون اربع قطع بدون فصلهم
• تحشي الليمون بالملح ( جوا الليمون )
رشي الحبة السوداء
• رتبي الليمون داخل علبه زجاج تغطي العلبه
وتتركيها في دولاب المطبخ , او مكان دافي .
• بعد اسبوع فكي العلبه , وحطي عليها الخل .
• وبعد اسبوع ثاني , اغلي الفلفل الاحمر بعد ماتصفيه بالماء , وإعصريه بالعصاره وحطيه على الليمون والخل .
كم يوم وشوفي الطعم ( احسن من الشطه )
تؤكل مع الرز - الجبنه البيضاء - البيض واي شي قدامك
وكمان اطبخي بيها زي الصلصه بين الاكل .
الخميس نوفمبر 15, 2012 3:48 am من طرف كوكتيل
» جميع انواع المخللات هنا http://www.alalwani.net/vb/t557546.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 12:00 pm من طرف كوكتيل
» طريقه عمل الجريش بالصور http://www.alalwani.net/vb/t559740.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:55 am من طرف كوكتيل
» احفظي هذه الاسرار لكي تصبحي طباخة ماهرة......
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:53 am من طرف كوكتيل
» صينية بطاطس باللحمة المفرومة والخضروات ( بالصور ) http://www.alalwani.net/vb/t559902.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:51 am من طرف كوكتيل
» طريقة تحضير الخضار المشوية مع صلصة الشارمولا http://www.alalwani.net/vb/t560953.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:49 am من طرف كوكتيل
» ملــــــــــــف خـــــــــــــــــااص ل مأكولات الاطـــــــــــــــــــفال
السبت نوفمبر 03, 2012 9:14 am من طرف كوكتيل
» من أكلات عيد الأضحى المنسف الأردني
الإثنين أكتوبر 08, 2012 1:57 pm من طرف كوكتيل
» عندك ضيوف لاتقولين مايمديني اسوي معجنات..هاذي عجينتي هديه لكم بالصور ..
السبت أكتوبر 06, 2012 2:03 pm من طرف كوكتيل