نحتاج الآتي :
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة
اضغط هنا لمشاهدة الصورة بالحجك الطبيعي.
لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام مثل اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل
اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل
نصفيها ونشطفها بماء جاري
في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار
مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون
ونقلب لحد ما ياخد اللون البني
بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس
ونخليها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
لحد ما قوامها يتخن
في الوقت هذانبدأ نقلب المعكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه
ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك
وطبعا ما ننسى ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط
الناعم عشان تطلع بسهوله
بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه
ونحاول نحشي كل واحده باللحمه
لا تبقون حاجه فاضيه علمود هايأثر علي الشكل النهائي
في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش
بعد ما نرش الجبنه علي الوش
ندخلها الفرن اللي بنكون مسخنينهم
نخليها حوالي 10 او 15 دقيقه لحد ماالجبنه تسيح ووشها يحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه
وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها
شكلها من فوق
....هني و عاااااااااافية ....
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة
اضغط هنا لمشاهدة الصورة بالحجك الطبيعي.
لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام مثل اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل
اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل
نصفيها ونشطفها بماء جاري
في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار
مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون
ونقلب لحد ما ياخد اللون البني
بعد كده نضيف الطماطم ونقلب كويس
ونخليها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
لحد ما قوامها يتخن
في الوقت هذانبدأ نقلب المعكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه
ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك
وطبعا ما ننسى ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط
الناعم عشان تطلع بسهوله
بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه
ونحاول نحشي كل واحده باللحمه
لا تبقون حاجه فاضيه علمود هايأثر علي الشكل النهائي
في الاخر خالص نحط الجبنه الموزاريلا علي الوش
بعد ما نرش الجبنه علي الوش
ندخلها الفرن اللي بنكون مسخنينهم
نخليها حوالي 10 او 15 دقيقه لحد ماالجبنه تسيح ووشها يحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه
وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها
شكلها من فوق
....هني و عاااااااااافية ....
الخميس نوفمبر 15, 2012 3:48 am من طرف كوكتيل
» جميع انواع المخللات هنا http://www.alalwani.net/vb/t557546.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 12:00 pm من طرف كوكتيل
» طريقه عمل الجريش بالصور http://www.alalwani.net/vb/t559740.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:55 am من طرف كوكتيل
» احفظي هذه الاسرار لكي تصبحي طباخة ماهرة......
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:53 am من طرف كوكتيل
» صينية بطاطس باللحمة المفرومة والخضروات ( بالصور ) http://www.alalwani.net/vb/t559902.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:51 am من طرف كوكتيل
» طريقة تحضير الخضار المشوية مع صلصة الشارمولا http://www.alalwani.net/vb/t560953.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:49 am من طرف كوكتيل
» ملــــــــــــف خـــــــــــــــــااص ل مأكولات الاطـــــــــــــــــــفال
السبت نوفمبر 03, 2012 9:14 am من طرف كوكتيل
» من أكلات عيد الأضحى المنسف الأردني
الإثنين أكتوبر 08, 2012 1:57 pm من طرف كوكتيل
» عندك ضيوف لاتقولين مايمديني اسوي معجنات..هاذي عجينتي هديه لكم بالصور ..
السبت أكتوبر 06, 2012 2:03 pm من طرف كوكتيل