تـــــــارت الجبنـــــــة
كوب لبن حليب
كوب دقيق
ربع كوب ماء مثلج
بيضة
3 ملاعق زبدة باردة
ربع كيلو جبنة رومى مبشورة
زعتر
نضع الدقيق فى الميكسر مع رشة ملح وملعقة صغيرة زعتر والزبدة ونخلط
هايبقى بالشكل ده
والميكسر شغال نضيف الماء المثلج
لغاية ما تتكون عدينة نلفها فى كلينج فيلم وندخلها الثلاجة لمدة نصف ساعة
وبعد النصف ساعة نطلعها ونفردها
وبعدين نفردها فى القالب .. ونرفع الجوانب
ونوزع الجبنة المبشورة على العجينة
وفى طبق نحط اللبن مع البيضة ورشة فلفل اسود ونخفق كويس
وبعدين نصبه على الجبنة .. ونقفل الجوانب قليلا
وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 40 دقيقة وتحت الشواية حوالى 5 : 10 دقائق علشان الوش ياخد اللون الذهبى
والنتيجة
وبالهنا والشفا حبيباتى
الخميس نوفمبر 15, 2012 3:48 am من طرف كوكتيل
» جميع انواع المخللات هنا http://www.alalwani.net/vb/t557546.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 12:00 pm من طرف كوكتيل
» طريقه عمل الجريش بالصور http://www.alalwani.net/vb/t559740.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:55 am من طرف كوكتيل
» احفظي هذه الاسرار لكي تصبحي طباخة ماهرة......
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:53 am من طرف كوكتيل
» صينية بطاطس باللحمة المفرومة والخضروات ( بالصور ) http://www.alalwani.net/vb/t559902.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:51 am من طرف كوكتيل
» طريقة تحضير الخضار المشوية مع صلصة الشارمولا http://www.alalwani.net/vb/t560953.html
الأحد نوفمبر 11, 2012 11:49 am من طرف كوكتيل
» ملــــــــــــف خـــــــــــــــــااص ل مأكولات الاطـــــــــــــــــــفال
السبت نوفمبر 03, 2012 9:14 am من طرف كوكتيل
» من أكلات عيد الأضحى المنسف الأردني
الإثنين أكتوبر 08, 2012 1:57 pm من طرف كوكتيل
» عندك ضيوف لاتقولين مايمديني اسوي معجنات..هاذي عجينتي هديه لكم بالصور ..
السبت أكتوبر 06, 2012 2:03 pm من طرف كوكتيل